Microneedling i Göteborg

Microneedling

Huden producerar kollagen som är ett fiberprotein och gör huden elastisk samt fyllig. Det är alltså ett ämne vår hud egenproducerar men som avtar med åldern och därmed gör att man upplever huden rynkig och slappare. Men oroa er inte, kollagen går att återskapa och ge ny lyster åt din hy.

Med microneedling eller Dermapen-behandling stimulerar vi kollagenproduktionen och reducerar åldrad hud, rynkor, stora porer och ärr. Microneedling är en behandling som görs med automatisk vibrerande sterila engångsnålar och skapar över 1200 microkanaler per sekund djupt ner i huden. För varje behandling använder vi anpassade serum för olika behov som till exempel hyaluronsyra, B5-vitamin och antiinflammatoriska ingredienser.

Inför behandling
Innan vi utför en microneedling så bokar vi ett möte för en konsultation med en av våra sjuksköterskor som tillsammans med dig diskuterar problem och önskemål. Därefter tar ni tillsammans fram en behandlingslösning och vilka serum som ska användas.

Det kan låta otäckt när man läser om microneedling men det sker med minsta möjliga obehag och önskar man bedövningskräm så finns det självklart att tillgå. Behandlingen brukar ta cirka 20 min beroende på vilka önskemål man vill uppnå.
För att uppnå bästa resultat krävs det oftast fler behandlingar. Det vanligaste är att man utför behandlingen 3-6 gånger med ungefär 4-8 veckor emellan. Men de flesta märker resultat redan efter första behandlingen.

Vi kan utföra microneedling i direkt anslutning till konsultationen men vi brukar rekommendera att ge sig själv lite betänketid.

Efter behandling
För att bibehålla effekten och resultatet rekommenderar vi en serie av behandlingar och att man sedan är noga med vilka produkter man använder och hur väl man sköter sin hudvård hemma. Huden kommer då att förbättras under 6-12 månader i kombination av detta.

Efter en behandling får man räkna med en hel del rodnader och en känsla av svullnad. Detta lägger sig normalt efter 1-2 dagar men har man gjort en väldigt djupgående behandling kan det dröja upp till en vecka.

För att undvika bakterier så är det viktigt att man inte rör för mycket vid ansiktet samt undvika fysiska aktiviteter och bastubad för att inte svettas.
Två andra saker som är viktigt när man har genomfört microneedling är att undvika makeup de närmsta 2 dygnen och direkt solljus utan solskyddsfaktor.

Om du har frågor eller funderingar kring microneedling så tveka inte på att kontakta oss eller boka ett möte för konsultation!

Boka tid