Fillers i Göteborg - Läppförstoring

Fillers

Fillers efterliknar kroppens egen hyaluronsyra och är en gel som är framtagen på kemisk väg och är idag en av det mest populära estetiska behandlingarna. När man åldras minskas kroppens egna tillverkning av hyaluronsyra och som resultat av detta bildas rynkor och fåror som blir djupare och huden förlorar tidigare spänst. Fillers injiceras i rynkor och veck i ansiktet och slätar ut dem. Fillers stärker ansiktets form och konturer, dämpar rynkor samtidigt som den är hudföryngrande. Den är inte permanent och kräver upprepade behandlingar för att bibehålla effekten. Alla våra fillers innehåller lidokain.

Behandlingsområden med fillers är tex att ge läpparna en tydligare kontur, och/eller öka volym i läpparna. Man kan man dra upp sura mungipor samt fylla ut linjerna som går från näsan ner till munnen (nasolabialveck). Dessa behandlingsområden är de vanligaste men man kan även skulptera käklinje och kindben, öka volym i kinder samt ge huden ökad spänst och fukt genom att ge boosterinjektioner.

Inför behandling
Inför en behandling bokar vi en konsultation för att diskutera problemområden och önskemål. Därefter ger behandlaren sin rekommendation för att sedan tillsammans bestämma behandling. Vi kan göra behandlingen i direkt anslutning till konsultationen men vi föreslår alltid att man ger sig själv lite betänketid.

Vi utför behandlingen med en mycket tunn nål och smärtan är minimal och beskrivs som en stickande känsla. Om man trots det önskar bedövning så finns det såklart att tillgå. Behandlingen brukar ta omkring 30-60 min beroende på vilka områden som ska behandlas och hur många stick som krävs.

  • Ej ha någon herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
  • Ej vara gravid eller amma.
  • Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Efter behandling
Det bästa med fillers är att det ger direkta resultat och du kan efter avslutad behandling fortsätta din normala vardag. Det kan dock uppkomma blåmärken, bli lite rött och svullet efteråt, vilket är helt normalt och bör försvinna inom en vecka.
Har man genomfört en läppbehandling kan det vara bra att veta att innan svullnaden har lagt sig kan man se det faktiska resultatet.

Det vi rekommenderar att undvika direkt efter behandling och minst 6h efter, är pilla och ta på det behandlade området eller utsätta sig för extrem kyla eller värme.
Det är också viktigt att komma ihåg att inte gå på andra ansiktsbehandlingar det närmsta 14 dagarna.

Har du frågor eller funderingar kring fillersbehandlingar så tveka inte på att kontakta oss eller boka ett möte för en konsultation.

Boka tid