Botoxbehandling i Göteborg

Botox

I över 20 år har man använt Botox som läkemedel inom sjukvården. Den aktiva substansen är Botulinumtoxin typ A och har funnits i över 20 år för olika behandlingar och är godkänt av Social-och Läkemedelsstyrelsen för medicinsk samt kosmetisk användning.

Botox injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Behandlingen går fort och är nästan helt smärtfri. Resultaten syns ofta redan efter ett par dagar och är maximal efter 7-14 dagar håller i sig i upp till 4 månader.

Områden som Botox lämpar sig särskilt väl är behandling av rynkor mellan ögonen (glabella). Rynkor i pannan samt rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar).

STUDIO Z har certifiering inom alla typer av botoxbehandlingar och flera år av erfarenhet. Vi utför behandlingar i kosmetiskt syfte men har även kunskap vid problemområden som svett, spänningshuvudvärk och tandgnissel. Vid små enkla åtgärder hjälper vi dig bli av med oönskade rynkor vid tillexempel pannan, ögon, munnen och hakan eller hjälper dig bli av med din migrän.

Inför behandling
Innan vi gör en behandling träffas vi gärna för en konsultation där vi tillsammans pratar om din önskade effekt och vad vi rekommenderar för behandling därefter bestämmer vi gemensamt om vilken typ av teknik vi ska välja. Vi kan utföra botoxbehandlingen i direkt anslutning till konsultationen men vi brukar föreslå att ge sig själv lite betänketid så att allting känns rätt innan.

Vi använder mycket små doser för att få muskeln att slappna av och minska rynkorna, men fortfarande behålla mimiken och bevara din naturliga uppsyn.

Vi använder väldigt små tunna nålar vid injektionerna och det kan ge en stickande känsla utan att vara smärtsam. Önskar man bedövning så finns det möjlighet till det. Det brukar ta mellan 10-20min att genomföra behandlingen beroende på hur många områden som ska åtgärdas.

  • Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen. (snuva är ok)
  • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
  • Ej vara gravid eller amma.
  • Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.
  • Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Efter behandling
I regel så förekommer inga efterkänningar och du kan återgå till din normala vardag och använda musklerna i ansiktet så mycket som möjligt för stimulans och full effekt av behandlingen. Du ska dock inte trycka eller massera på området du har blivit behandlad, undvik fysisk träning och bastubad minst ett dygn efter för att minska risken till oönskade effekter. Vid behandling av känsligare områden i ansiktet kan det uppstå blåmärken men det avtar inom kort.

Resultaten syns inte direkt utan det kan dröja 1-3 dagar och upp till två veckor efter ser man den fulla effekten. Som ny kund hos oss bokar vi alltid in ett återbesök för att bedöma resultaten och avgöra om det krävs mer för att nå önskad effekt.

En botoxbehandling är inte permanent och varar mellan 3-6 månader. Vill man bibehålla effekten bör man göra ett återbesök 2-3 gånger om året. För varje behandling varar resultatet lite längre.

Tveka inte på att kontakta oss om du har frågor och funderingar eller om du vill boka ett möte för en konsultation med våra certifierade behandlare.

Boka tid