Kemisk peeling i Göteborg

Kemisk peeling

I kemisk peeling ingår en rad olika behandlingar beroende på vilken hudtyp man tillhör och vilket resultat man vill uppnå. Det är aktiva ämnen som appliceras på huden för att bidra till hudföryngring och hudförbättring. Det finns stora vetenskapliga forskningar bakom kemisk peeling och vilka ämnen som bör användas vid specifika effekter.

En av de vanligaste typerna av kemisk peeling är en så kallad AHA-peeling som står för Alpha Hydroxy Acid som är ett samlingsnamn för olika syror där två av de mest effektiva är glykossyra och mjölksyra. De är naturliga syror som kommer ifrån växter.

Effekten av en peelingbehandling bidrar till att avlägsna gammal hud och hudceller som är skadade tillsammans med orenheter som sitter på ytan och ned i porerna. Kemisk peeling gör att hudcellerna förnyas snabbare som ger en smidigare hy, ökad lyster och får chansen att bevara fukt som i sin tur minskar fina linjer och rynkor.

Önskar man förbättring av sina acneärr, fräknar, åldersfläckar eller solskadad hud är kemisk peeling ett mycket bra tillvägagångssätt.

Inför behandling
Önskar man en uppfräschning av huden med djuprengörande effekt rekommenderar vi oftast en mildare kemisk peeling. Men för den mer uttalade åldrade rynkiga huden eller har mycket acneärr, föreslår vi en starkare peeling som har en föryngrande och utslätande effekt.

Efter behandling
Efter en kemisk peeling behandling kan en lätt rodnad uppstå och man kan uppleva att huden fjällar ett par dagar efteråt. Det är snabbt övergående och lägger sig någon vecka efter behandlingen och du känner dig fräschare än någonsin.

Om man vill bibehålla resultatet och få optimal effekt rekommenderar vi att komplettera med anpassade hudvårdsprodukter och vara noga med sin hudvård.

Något att tänka på är att efter en kemisk peeling behandling är huden extra känslig mot solljus och det är därför viktigt att inte utsättas för direkt solljus utan solskyddsfaktor.

Tveka inte på att kontakta oss om du har funderingar kring eventuell behandling!

Boka tid